Trøndersk matfestival i Trondheim: Bygdekvinnenes første deltakelse

La deg friste av nystekt bakst som smelter på tunga.

I dag, torsdag 3. august kl 11.00, åpnet Trøndersk matfestival portene. I år har Skaun kommune eget telt for første gang, og der er det salg av både salt, søtt, og sprøtt.

Bygdekvinnelagene samarbeider også under Kulturfestivalen Kristin på Husaby, og har rykte på seg for å servere aldeles nydelige sveler.


Sveler med nogo attåt

Det er et hiva lag Skaun og Viggja- og Børsa bygdekvinnelag stiller opp med, når de deltar på matfestivalen for første gang i år. Et godt samarbeid bygdelagene mellom sørger for at over 20 damer på skift vil sørge for at du får både nystekte sveler og kaffe, i løpet av de tre dagene. Så har du også har muligheten til å slenge nedpå rumpa for en kvil på standens benker og bord. 

Malin Øveraas har designet og fått laget de flotte bannerne for Skaun kommune.


Berit Wærdahl Haanshuus forteller få minutter før åpning at alt er klappet og klart. 

- Vi har salg av nystekte sveler, laget med egg fra Beitegaarden Brennan. Så kan du velge mellom syltetøy og rømme eller eggraut for å ha oppå.

I tillegg tilbyr de økologisk kålrot, rødbeter, nypotet og salat - også dette fra Brennan. Tips:

Inntar du en deilig lunsj eller middag hos Saltnes Gård, så kan du altså toppe opplevelsen med nystekte sveler i nabodisken. 

Les mer om Saltnes Gård her"Bygdekvinne - Glad i Skaun"


Stikk innom bygdekvinnene for en hyggelig prat og rykende ferske sveler. Du finner dem i Skauns telt, N1, i Kongens gate!


Åpningstider matfestivalen:
Torsdag 11-19
Fredag 11-19
Lørdag 11-17.30


Åpningstider bryggerifestivalen:
Torsdag 11-23
Fredag 11-23
Lørdag 11-23


Les mer om Trøndersk matfestival her

2024 © Foreningsportal