Hans Majestet Kong Harald besøker Skaun

Tirsdag 29. august kommer H.M.K. til Skaun kommune i Trøndelag for å besøke den ideelle organisasjonen Drive Norge og delta på et offisielt program i regi av Skaun kommune.

Hans Majestet Kong Harald har aldri tidligere besøkt Skaun kommune, som er en av få kommuner i Trøndelag som ikke har fått besøk av Kongen. Derfor er det også lagt opp til en offentlig mottakelse ved kulturhuset i Børsa. I tillegg vil Kongen besøke Drive Norges klubblokaler i Skaun.

Opprinnelig skulle Kongen ha besøkt Skaun 25. april i år, men besøket ble utsatt på grunn av flytrøbbel på Gardermoen.

I løpet av besøket vil Kongen få et innblikk i hvordan Drive Norge jobber med sine ungdommer, samt delta på et offisielt program i regi av Skaun kommune.

DRIVE Norge er en sosial entreprenør som fremmer tryggere lokalsamfunn gjennom å gi positiv inspirasjon til unge som trenger det mest. Organisasjonen er etablert i 83 lokalsamfunn rundt om i landet, og har flere forebyggende programmer. Ett av disse er Kjør for livet, som er etablert i Skaun. Gjennom programmet får ungdommene ukentlige kveldssamlinger, hvor de er en del av et positivt lag.

Skaun kommune jobber fortsatt med detaljene rundt det offisielle programmet, med utgangspunkt i tidligere planer.

– Vi er svært glade for at vi nå har funnet en dato for besøk i Skaun. Det var en skuffelse at været satte stopper for besøket i april. Som ordfører tror jeg 29. august kan bli en fin dag der vi får vist fram Skaun fra sin beste side med grønn natur, bugnende kornåkre og blomstrende hager, sier ordfører Gunn I. Stokke. 

Detaljert program for dagen kommer senere.
 

Akkreditering

Presse som ønsker å dekke besøket må søke via Statsforvalterens søknadsskjema.

Søk om akkreditering her

Kontakt

Gunn I. Stokke
Ordfører, Skaun kommune
415 01 606
gunn.iversen.stokke@skaun.kommune.no

Bjørn Erik Øvrelid 
Kommunikasjonsrådgiver, Statsforvalteren
932 23 696
bjorn.ovrelid@statsforvalteren.no


Foto: Jørgen Gomnæs/Det kongelige hoff

2023 © Foreningsportal