Trøndersk matfestival - et sted nær deg: Småskala i Vigdal

Når man ikke har råd til gård og ikke er født med odel - hva gjør man da?


Are Grytdal lever drømmen uavhengig av odel og gård. På Vigdal, som ligger på veien mellom Buvika og Ånøya, har han startet som matprodusent. Det skal man ikke kimse av.

- Noen har ikke råd til gård og er ikke født med odel. Da får man gjøre det beste ut av det. To mål boligtomt inneholder nå hønsegård, grønnsakshage, skoghage (i sin spede barndom) og bikuber (litt utenfor tomtegrensen).


Som han sier så fint;

- Vi har to mål med boligtomt som leker gård. Her finnes bikuber, grønnsakshage, skoghage og hønsegård. Produksjonen er først og fremst til eget bruk og noen få faste kunder. 

Derav Småskala i Vigdal.


De to målene med småskalaproduksjon huser altså både fjærkre, bier, grønnsaker, og folk - for han er ikke den eneste som ikke summer eller kakler på "gården".

- Jeg er i alle praktiske hensyn alene om driften, men har en samboer, Karita Vassdal Davidsen, som først og fremst bidrar gjennom å holde ut med alle prosjektene mine.


Under Trøndersk matfestival - et sted nær deg, holder den ganske så ferske produsenten åpent hele helgen, og da er det altså eksklusiv honning og egg å få kjøpt. Kort omvisning kan også gis hvis ønskelig.

Åpningstider:

Fredag16-19
Lørdag11-17
Søndag11-17

2023 © Foreningsportal