"Men, er det ikke Aune Sand"?

Jo visst! Og nå skal Aune Sand presentere Galleri Sands utstilling i Bautaen.

Ikke en helt vanlig dag på jobb

- Det var en helt vanlig dag på jobb, og jeg satt bak skranken. Inn kom en mann, blid som ei sol, og da jeg kikket litt mer på ham så tenkte jeg at "han ligner jo på Aune Sand", forteller Malin Seter, bibliotekar på Skaun folkebibliotek. 

Ikke bare lignet det, men det var Aune Sand! 

- Når han begynte å snakke, så var det ingen tvil! ler Malin.

Sand dukket opp fordi han hadde fått tips om at Bautaen hadde fine lokaler som var egnet til Galleri Sands Pop up-utstilling - som han reiser rundt med. 


- Han var opptatt av hvordan det så ut hos oss og om vi var interessert i å sette opp utstillingen deres.

Siden Sand tenkte arrangementet allerede uken etter, måtte Malin umiddelbart hive seg rundt og ringe biblioteksjef Elin Berge - som for øvrig var på ferie, og hun igjen måtte ringe videre enhetsleder Bjerke - også han på ferie, for å sjekke opp. 

- Ingen ting ble avklart der og da, men bildene ankom etter ei uke, smiler Malin.

Bråsnudde!

Mange bilder i alle størrelser og prisklasser ankom og ble oppbevart i Bautaen, innpakket, i påvente av å få satt opp utstillingen. 

- Han kom med 5-6 paller med bilder, samt store malerier, og han måtte frakte utstillingen i to omganger fra Frøya hvor de hadde siste utstilling, sier Malin.

Verken ankomsten med kunsten eller Sands besøk på biblioteket gikk upåaktet hen.

- Det kom kjørende ei dame i full fart forbi når vi bar inn maleriene, men damen bråbremsa og snudde - for hun trodde hun så Aune. Hun tenkte at det kanskje kunne være utstilling, så hun sprang inn i biblioteket for å se om det var utstilling der, ler Malin og legger til at denne damen ikke var den eneste som hadde reagert.

- Han stoppet både "folk og fe".

I tillegg opplevde de at lånere ved biblioteket kom tilbake flere dager etter Sands første besøk der.

- Jeg har blitt spurt om det var jeg som var på jobb forrige fredag, og om det virkelig var Aune Sand som kom innom. Så han har allerede nå vekket ganske mye oppmerksomhet, ja.

Populær utstilling

Arrangementet begynner nå å bli kjent, og Aune Sand og Galleri Sands Pop up-utstilling virker å bli et populært innslag i Skaun.

- Vi har fått kjempegode tilbakemeldinger allerede, selv om det kun har vært markedsført én dag. Mange kommenterer på Facebook, og lånere som har vært innom i dag har nevnt det, så det er kjempebra. Jeg gleder meg! sier Malin før hun låser oss ut av rommet med den flotte og verdifulle kunsten. 

Utstillingen er åpent i kun tre dager: fredag 11/8, lørdag 12/8 og søndag 13/8 kl 12-18. Alle som handler disse tre dagene får med Vebjørns nydelige porselen på kjøpet.
Vebjørn viser sine fineste kunstverk fra Roseslottet, Sydpolen, akt, portretter og norsk natur. Marianne Aulie viser sine fargerike Optimister og vår far Øivind viser kystmotiv!Malin og Aune (og hunden Hauk)

2023 © Foreningsportal