Hans Majestet Kong Harald besøker Skaun

Tirsdag 25. april kommer H.M.K. til Skaun kommune i Trøndelag for å besøke den ideelle organisasjonen Drive Norge, og få oppleve lokal kultur i Bautaen.

H.M.K har aldri tidligere besøkt Skaun kommune, som er en av få kommuner i Trøndelag som ikke har fått besøk av kongen. Derfor er det også lagt opp til en offentlig mottakelse ved kulturhuset i Børsa klokken 15.00. Dette skjer etter at kongen har besøkt Drive Norges klubblokaler i Skaun.

I løpet av besøket vil kongen få et innblikk i hvordan Drive Norge jobber med sine ungdommer.

DRIVE Norge er en sosial entreprenør som fremmer tryggere lokalsamfunn gjennom å gi positiv inspirasjon til unge som trenger det mest. Organisasjonen er etablert i 83 lokalsamfunn rundt om i landet, og har flere forebyggende programmer. Ett av disse er Kjør for livet, som er etablert i Skaun. Gjennom programmet får ungdommene ukentlige kveldssamlinger, hvor de er en del av et positivt lag.

Etter besøket ved klubblokalene i Skaun reiser kongen til kulturhuset Bautaen, hvor det er satt opp et tablå fra Spelet om Marikollen.

Ønsker du et glimt av Kongen?

Kongen kjører fylkesveien forbi Buvika og Børsa på vei til Skaun. Kongen skal være på plass hos Drive 13.15.

Etter besøket hos Drive, vil kongen ankomme Bautaen kulturhus i Børsa 15.00. Arrangementet er kun for inviterte, men det vil være mulig å få et glimt av kongen i det han offisielt blir tatt i mot av ordfører Gunn Stokke.


Program for dagen:

13.15 H.M.K Ankomst Skaun - Offisiell velkomst til Skaun kommune og DRIVE Norge.

13.20  Velkommen: Tale ved daglig leder, Jeanette Børmoen-Børseth, om aktiviteten til DRIVE. Tale ved fylkesordfører Tore O. Sandvik.

13.45 Ungdomsaktivitet 

13.55 Matservering: H.M.K inviteres til en matbit sammen med ungdommene i DRIVE-klubben der de vanligvis har sine matpauser. 

14.25 Ungdomsaktivitet: Mekking på kjøretøy og omvisning. 

14.40 Avslutning med gaveoverrekkelse fra DRIVE 


15.00 Ankomst kulturhuset Bautaen. Tas imot av kultursjef Knut André Bjerke. 

15.02 Velkomsttale ved ordfører Gunn I. Stokke og gaveoverrekkelse fra Skaun kommune.

15.07- 15.20 Spelet om Marikollen

Tir 25.04.2023
13:15 - 15:30
Børsa
Skaun kommune
Del på
2023 © Foreningsportal